Els catalans som masoquistes !

És una de les coses que sento més freqüentment en relació amb l’autodeterminació. A vegades ens diuen idiotes, estúpids, o -més adequat- masoquistes. No parlo evidentment de tots aquests que ens insulten, sinó dels que tenen simpatia per la nostra causa i que no entenen què esperem per evolucionar.

Aquí a Catalunya Nord, ja patim una esquizofrènia bastant important amb la majoria de la població tant orgullosa de ser catalana com francesa. Però només els “iniciats” a la història i a les realitats catalanes poden entendre que es tracta d’una esquizofrènia. Malauradament som molt pocs. Per això ens dediquem a fer molta pedagogia (els nous mitjans com Facebook ens ajuden molt). Però quan aconseguim que els francesos ens tractin amb respecte pel que fa a l’autodeterminació, al explicar que l’actual Comunitat Autònoma de Catalunya compta més independentistes que espanyolistes, de seguida tenim aquest tipus de reflexions : doncs ja al Nord voteu francès i molt poc català(nistes) però el Sud, molt independentista, vota autonomista i espanyol ? Espanya us maltracta, us menysprea, us insulta, us roba, i encara no sou independents ? Que sou bojos els catalans ? De fet, o bojos o masoquistes ?!

Potser una mica dels dos… En tot cas el dia que algú tingui la resposta, aquest tindrà la clau per la llibertat.

Un pensament a “Els catalans som masoquistes !

  1. Ja tens raó ja, Brice. Jo tampoc sé què pensar, però en les actuals circumstàncies de crisi profonda, penso que s’han de tenir les coses molt clares quant a l’economia i les possibilitats de comerç abans de declarar-nos independents. Encara que crec, vist que des d’Espanya ens volen escanyar (i ho fan molt bé i amb un pla ben delimitat ja de fa temps) negant-se a fer el corredor mediterrani i moltes altres coses que servirien per anar més bé econòmicament, el seu pla doncs és ofegar-nos pel cantó dels diners i les possibilitats de comerç. La mateixa gent que ara demana la independència, protestaria si les coses no ens anessin bé en l’economia i a més aquí hi ha també molts catalans-espanyolistes (rentats de cervell) i el PP, que en fa la punyeta i que per desgràcia te un (una)animal polític bastant bo al front del partit. I no ‘agradaria que en un referendum ens passés com al Quebec. No riurien poc alguns que jo conec. És difícil, però no ens deixen altra sortida que fer un cop de cap i que sigui el que Déu vulgui.
    Tot té un limit i ens hi estan fent arribar. Haurà de ser.
    Però prepara’t tu a Unitat Catalana en front de l’Estat francès. És tan xenòfob com l’espanyol… o més perque té més poder actualment en no necessitar cap préstec ni rescat de la UE. La seva “grandeur” no pot permetre independentismes, i em fa l’efecte que en aquest tema ajuda tàcitament a l’Estat espanyol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *