El meu suport al candidat Bayrou (article précédent en français)

No faré la traducció de l’article en francès. No es tracta senzillament de dir la mateixa cosa a lectors diferents.

Dimecres 8 de febrer vam fer pública la creació del comitè de suport a François Bayrou. Formo part de les personalitats destacades en l’article de L’Indépendant “Des soutiens de poids pour François Bayrou”. És important entendre que no es tracta d’una adhesió al MoDem ni per mi, ni pels altres membres del comitè.

El meu recolzament a la candidatura del centrista francès Bayrou té dos aspectes :

Primer el fet d’haver creat un lligam de treball però també d’amistat amb la presidenta del MoDem 66, Christine Espert. Ara ens coneixem i sabem quins són els nostres valors. Els compartim i veiem que tenim la mateixa voluntat, el mateix compromís pel país, tot i que la nostra visió de territori tingui una aproximació diferent.

Segon, òbviament, en Bayrou mateix. Podem dir que és gràcies a ell (exagero poc) que l’escola d’immersió Arrels és pública. Té una aproximació dels territoris que, tot i ser francès, ens correspon molt més que els altres tres pricipals candidats. És l’únic qui té una consideració pel que vol el poble. No li vol -no ens vol- imposar la seva visió de les administracions, ens vol demanar què volem i després farà les reformes que cal, en funció de la voluntat popular i no d’una ideologia de l’ENA o d’una visió ultracentrista parisenca. És clar que la voluntat de la candidata Eva Joly de crear regions autònomes ens faria encara més avançar pel reconeixament de la nostra identitat, però ara ens cal parlar d’algú que pot ser elegit. Si no votem per ell, només ens quedarà l’Hollande o en Sarkozy (ja que la Le Pen mai passarà la 2na volta) i això en estancarà encara per 5 anys en el jacobinisme habitual.

Com a centrista, considero que no es pot tirar endavant qualsevol poble si no se’l dirigeix de manera transversal. L’esquerra anticapitalista fallarà tant com la dreta antisocial. Hem de treballar junts, els que no som sectaris, per a portar projectes comuns. Només en Bayrou està capaç de fer-ho.

Llavors, goso esperar que els que em segueixen i que m’han donat suport en els meus projectes, em faran confiança per aquesta tria. Compto amb vosaltres per a les reunions que organitzarem amb el comitè de suport al F. Bayrou. També us mantindrem informat per la seva vinguda a Catalunya Nord, que ens ha assegurat per les properes setmanes.

Enllaç web del MoDem66

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *